Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΟΥ Β. ΟΥΓΚΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ


...ή αλλιώς πώς το ΚΚΕ μετέτρεψε τον CHE σε προβοκάτορα.

O CHE εμφανίζεται μέσα από τα πανάκριβα εργαστήρια της τυποεκδοτικής σε ρόλο προβοκάτορα. Βάζουν στο στόμα του φράσεις καταδίκης που δεν είπε ποτέ.

Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ούτε τον ΤΣΕ.

Ο άνθρωπος που κατά τη δράση του έκανε μαθήματα συγκάλυψης του προσώπου του για τις ανάγκες του ανταρτοπόλεμού του μετατράπηκε σε σύγχρονο υπερασπιστή της καταστολής, τον έκαναν συνένοχο στις απαιτήσεις του ΛΑΟΣ για ποινικοποίηση των κουκουλοφόρων. Μετέτρεψαν τον ΤΣΕ σε εισαγγελέα της έδρας που ψάχνει να βρει τρόπο να δέσει διαδηλωτές.

Μετέτρεψαν τον ΤΣΕ σε φθηνό δωσίλογο του καθεστώτος, που “δίνει” στην αστική νομιμότητα και στους μηχανισμούς της ότι δεν του αρέσει, ότι δεν ελέγχεται από τις κωμωδίες του ΚΚΕ.

Τα λόγια του υποβολέα του ΤΣΕ εκείνος δεν τα είπε ποτέ ο ίδιος, αντίθετα ο ίδιος από διάφορες περιγραφές αγωνίζονταν με μικρές ευέλικτες ομάδες τουλάχιστον αρχικά και με κάλυψη των χαρακτηριστικών του. Οι μεταμφιέσεις και η απόκρυψη των πραγματικών χαρακτηριστικών ήταν πάντα προτεραιότητα για την προστασία και του ίδιου αλλά και των συντρόφων του, όταν αγωνίζονταν ενάντια στα καθεστώτα που έστηναν όπως και σήμερα οι σημερινοί κυνοβουλευτικοί συνάδελφοι του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: